Liga prvaka

28. ruj 2011.

CHELSEA PROKOCKAO POBJEDU NA MESTALLI

Chelsea je bio blizu pobjede na Mestalli gdje se okupilo 38.000 gledalaca, ali Slijepi miševi su ipak zasluženo došli do boda na samo tri minuta prije kraja. Londonski tim je furiozno počeo i već u 4. minutu je šansu imao Torres tako da su domaći malo djelovali zbunjeno. Kasnije su se Banega, Soldado i ostali probudili i zaigrali bolje pa su na primjer i nakon prvih 45 minuta imali 6 šuteva, a gosti 3.

Nastavak je bio vrlo zanimljiv i napadi su se smijenjivali sa obe strane da bi u 56. minutu rutiner Franck Lampard na asistenciju Maolude postigao gol. Krenula je tad Valencia na sve ili ništa, a već u 59. minutu je ušao još jedan napadač i to Piatti. Lamparda je u 83. minutu zamijenio Kalou, ali je on bio i tragičar jer je u 86. igrao rukom i dosuđen je penal. Siguran realizator je bio naravno Soldado kome je to bio 18 gol u posljednjih 16 mečeva, a Chelsea je sačuvao mrežu samo jednom u zadnjih 11 mečeva. Prije penala je inače Valencia imala čak 17 udaraca prema Cechu. Na kraju su gosti bili i vrlo nervozni pa su žute kartone dobili Mata, Maoluda i Cole.

Bayer je vrlo sigurno savladao Genk sa 2:0 pa je sad drugi u grupi. Gosti su istina imali prvu šansu i u prvih 20 minuta su bili dosta agilni, ali u 30. minutu ih je presjekao gol Larsa Bendera koji je postigao prvi gol u karijeri u Ligi prvaka. Taj rezultat je bio na snazi do 90. minuta kad je Michael Ballack koji je 10 minuta ranije zamijenio Kadleca savladao Kotelesa za važan trijumf Farmaceuta.

Nema komentara:

Objavi komentar