Liga prvaka

28. ruj 2011.

BARCELONA I MILAN OČEKIVANO RUTINSKI

Barcelona i Milan, onako kako se to i očekivalo, lako su došli do pobjeda u utakmicama 2. kola grupe H Lige nogometnih prvaka.

Barcelona je u Borisovu, u svom stilu, deklasirala domaći BATE rezultatom 5:0. Bjelorusi su se uspjeli takmičiti s daleko jačim gostima do 19. minute, a onda su Katalonci "odradili posao".

Prvo je Aleksandar Volodko, defanzivac domaćeg tima, nespretno loptu poslao iza leđa svog golmana. Dani Alves uputio je oštar centaršut s desne strane, a Volodko je, u želji da ispred Messija spriječi opasnost, pogodio vlastitu mrežu.

Samo tri minute kasnije Barcelona je udvostručila prednost. David Villa je fantastično uposlio Pedra, koji je između dva domaća igrača loptu glavom sa pet-šest metara poslao u mrežu Bjelorusa.

Do kraja prvog dijela u listu strijelaca upisao se i Lionel Messi. Najbolji igrač svijeta iskoristio je grešku domaćeg golmana, koji je spustio loptu ravno na glavu Argentinca. Isti igrač pogodio je i u 56. minuti. Odlično dodavanje Alvesa, koji je zajedno s Pedrom pravio velike probleme domaćinu po desnoj strani, Messi je pospremio u mrežu.

Konačnih i uvjerljivih 5:0 postavio je David Villa. Španski reprezentativni napadač istrčao je sam pred gol gostiju i onda sa svega sedam metara, malo iskosa s lijeve strane, rutinski matirao domaćeg golmana.

Milan je na San Siru, baš kao što je to i Barcelona učinila, stigao do prvog trijumfa. Rossoneri su s 2:0 savladali češkog prvaka, ekipu Viktorie Plzen.

Česi su uspjeli do odmora otići sa 0:0, a isti rezultat trajao je sve do 53. minute, kada je Zlatan Ibrahimović, koji se oporavio od povrede, udarcem sa bijele tačke donio slavlje svojoj ekipi. Inače, švedski napadač sam je izborio penal, jer je loptom pogodio Cisovskog u ruku.

Sjajni Ibrahimović u 66. minuti asistirao je Antonio Cassanu, koji je riješio sve dileme oko pobjednika.

Milan i Barcelona sada imaju po četiri boda, dok Plzen i BATE imaju po jedan. Milan u narednom kolu igra protiv tima iz Borisova, dok će Barcelona odmjeriti snage sa Plzenom.

Nema komentara:

Objavi komentar