Liga prvaka

27. ruj 2011.

Veceras na rasporedu drugo kolo

Susreti drugog kola Lige prvaka na rasporedu su danas i sutra, a derbi prvog dana bit će odigran u Munchenu, gdje bivši evropski prvak Bayern dočekuje Manchester City.

Bayern, koji je na početku sezone pokazao odličnu formu, pokušat će da dođe do druge pobjede zahvaljujući kojoj bi se izdvojio na čelu tabele A-grupe.

Trener Bayerna Jup Heynckes najvjerovatnije neće moći da računa na centralnog braniča Holgera Badstubera koji ima gripu, a zamijenit će ga Daniel van Buyten.

"Boateng, koji je propustio utakmicu prošlog kola protiv Leverkusena, započet će utakmicu", kazao je Heynckes.

"Ovo će biti pravi izazov za nas. Manchester City je sada rame uz rame s Manchester Unitedom što mnogo govori. To su vrhunski evropski klubovi i impresioniran  sam njihovim nastupima", dodao je trener Bayerna.

Roberto Mancini, čija ekipa čeka na prvi trijumf u debitantskoj sezoni u Ligi prvaka, mogao bi uvrstiti Carlosa Teveza u početni sastav.

Mario Balotelli neće imati pravo nastupa zbog suspenzije, dok Edin Džeko nije postigao gol u posljednje tri utakmice, pa bi Tevez mogao zaigrati u napadu zajedno sa sunarodnjakom Sergiom Agüerom.

Owen Hargreaves nije registriran za nastupe u Evropi te neće moći da nastupi protiv svog bivšeg kluba, dok je Adam Johnson van stroja zbog povrede članka.

"Željeli smo pobjedu protiv Napolija i zbog prevelikog pritiska napravili smo neke greške. Respektiramo Bayern zbog svijetle tradicije tog kluba. No, ovdje smo da izborimo povoljan rezultat. Ako želimo da idemo dalje, moramo pobijediti. Nismo došli da izgubimo, tu smo da pobijedimo ako to bude moguće, ali znamo da će biti teško.

U drugom meču u grupi Napoli dočekuje Villarreal. Italijanski tim je u prošlom kolu u gostima u Manchesteru pokazao da će biti jedan od glavnih kandidata za plasman u narednu rundu takmičenja. Napolitanci se uzdaju u organizovan napad i čvrstu odbranu, a njihov najbolji strijelac Edinson Cavani pokušat će da postigne i drugi gol u takmičenju.

Ukoliko izgubi, 'žuta podmornica' bi se našla u teškoj situaciji da izbori nastavak takmičenja u Evropi jer je očekuju još dva teška gostovanja - u Münchenu i Manchesteru.

Inter u drugom kolu je vec pobjedio  CSKA sa 3-2
"Sigurno je da nam se više ne može ponoviti serija promašaja kao protiv Trabzona. U igri je još 15 bodova i uvjeren sam da ćemo ih osvojiti dovoljno za plasman u drugu fazu. Moskva je prva prilika za to", izjavio je napadač Intera Giampaolo Pazzini.

U drugom meču B-grupe Trabzon dočekuje francuskog prvaka Lille.

U C-grupi Manchester United dočekuje Basel, a Benfica gostuje rumunskom Otelul Galatiju.

Za United neće igrati Wayne Rooney zbog lakše povrede, u duelu sa Stokeom povrijedio se i Chicharito, pa će priliku u napadu vjerovatno ponovo dobiti Berbatov.

"Mislim da smo u prvom kolu ostvarili pozitivan rezultat protiv Benfice (1:1). Nadam se da ćemo pobjedom poboljšati svoju poziciju, iako je Basel solidna ekipa", izjavio je menadžer Uniteda Alex Ferguson.

U D-grupi Real Madrid dočekuje Ajax, dok Lyon igra protiv zagrebačkog Dinama.

Nema komentara:

Objavi komentar