Liga prvaka

23. ruj 2011.

Platini na sudu

Predsednik UEFA Mišel Platini spreman je da se sastane sa švajcarskim tužiocima i objasni im zašto je Fudbalski klub Sion izbačen iz Lige Evrope, saopštila je danas evropska fudbalska organizacija.
PlatiniU saopštenju je navedeno da će se Platini odazvati u postupku koji je pokrenuo Sion u švajcarskom kantonalnom sudu pošto je izbačen iz takmičenja jer je doveo tokom leta nove fudbalere i pored zabrane UEFA.

Predsednik Siona Kristijan Konstantin podneo je krivičnu tužbu u kantonu Vod gde je sedište Evropske fudbalske federacije jer nije uvažila odluku civilnog suda u Švajcarskoj da se Sion vrati u takmičenje.

Organi UEFA prethodno su izbacili švajcarski klub jer su u pobedi nad Seltikom iz Glazgova igrali fudbaleri koji su tokom leta potpisali za Sion iako je klub bio pod zabranom da dovede nove igrače.

Zabranu je Sionu odredila UEFA pošto je utvrdila da je švajcarski klub prekršio pravila o transferu igrača, jer je "namamio" egipatskog golmana Esama el Hadarija da napusti svoj kulub sa kojim je imao ugovor i predje u Sion.

Posle organa UEFA i Suda za sportsku arbitražu u kome postupak još traje, Sion je zatražio pravdu pred civilnim sudom u Švajcarskoj koji je odlučio da klub treba da se takmiči u Ligi Evropa.

UEFA je ignorisala tu odluku i Seltik je umesto Siona igrao utakmicu Lige Evropa u Madridu gde je poražen od domaćeg Atletika.

IZVOR BETA

Nema komentara:

Objavi komentar