Liga prvaka

20. ruj 2011.

I Novara prejaka za Inter

 
U prvoj utakmici 4. kola talijanske Serije A dogodilo se veliko iznenađenje. Zapravo, obzirom na Interove igre u novoj sezoni, pobjeda Novare se i ne može okarakterisati kao iznenađenje, no svakako su osvojili velika tri boda.
Inter je još jednom zakazao, razočarao svoje navijače, a posebno zabrinut može biti trener Gian Piero Gasperini, čije bi se ime uskoro moglo naći na listi bivših, premda predsjednik Massimo Moratti i dalje uvažava povjerenje u njegov rad.

Neroazzurri su u sezonu ušli porazom od gradskog rivala Milana u Superkupu Italije, pa su poraženi i od Palerma na Siciliju u prvom kolu, zatim novi hladan tuš protiv Trabzonspora u Ligi prvaka pred svojim navijačima. Ni "nula" s Romom nije puno značila, a tek poraz od Novare... I to kakav poraz - rezultatom 3:1!

Novajlija u ligi, Novara, predstavio se u pravom svjetlu. Hrabri momci, koje predvodi trener Atillio Tesser, dokazali su da nisu slučajno u društvu najboljih italijanskih klubova. Svakako zaslužuju da budu tu.

Gol koji im je donio tri boda, prvu pobjedu u Seriji A, postigao je Riccardo Meggiorini, 26-godišnji Italijan koji je, zanimljivo, na početku karijere igrao za Inter. Odigrao je sjajni dupli pas sa Mazzarinijem, a onda sa 12-13 metara rutinski matirao Julija Cesara.

Gasperini već na poluvremenu, što se i očekivalo, pravi dvostruku izmjenu. U igru šalje Pazzinija i Obija, kasnije i Zaratea, a teren su morali napustiti Forlan, Castaignos i Sneidjer, koji je ispraćen salvom zvižduka sa tribina.

U 48. minuti Inter prijeti preko Japanca Nagatoma, koji je snažno pucao sa 24-25 metara iskosa s desne strane, ali je lopta otišla pored suprotne stative. Novara je mogla osigurati pobjedu u 53. minuti, kada je Mazzarini izašao sam pred Interov gol i, umjesto da bira stranu u koju će smjestiti loptu, pucao je ravno u brazilskog golmana.

Zarate je u 70. minuti primio loptu u domaćem šesnaestercu, okrenuo se i desnom nogom loptu plasirao malo iznad gola. Giorgi je u trku u 72. minuti, s nekih 22 metra udaljenosti, reznatno šutirao, ali je Julio Cesar uz dosta poteškoća loptu izbacio u korner.

Pokušao je i Obi da ugrozi domaći gol, a potom je veliku šansu propustio Pazzini, kada je iskosa s desne strane, u šesnaestercu, opalio loptu, ali je ona otišla pored stative. U 85. minuti Ranocchia ruši jednog domaćeg igrača, Novari daje šansu da poveća prednost iz penala, a on odlazi u svlačionicu. Rigoni je bio siguran realizator najstrožije kazne.

Ipak, uspio je Inter smanjiti minutu prije kraja, kada je iskusni Argentinac Cambiasso matirao albanskog golmana Ujkanija, a nedugo nakon toga Novara uzvraća novim golom. I ovaj put strijelac je bio Rigoni.

Nema komentara:

Objavi komentar